Terug

Volg Vandaag Inside

Parma ontslaat trainer om degradatiezorgen

Parma ontslaat trainer om degradatiezorgen

7 jan 2021, 12:52

De Italiaanse voetbalclub Parma Calcio 1913 heeft trainer Fabio Liverani ontslagen. Parma, dat in de Serie A onder de degradatiestreep staat op de achttiende plaats, wist dit seizoen pas twee competitiewedstrijden te winnen. De laatste vier duels gingen verloren.

De ploeg van Liverani maakte pas dertien doelpunten en is daarmee de minst scorende ploeg in de Italiaanse topcompetitie. In de laatste vijf duels wist Parma slechts één keer te scoren. De nederlaag woensdag bij Atalanta (3-0) was voor de clubleiding aanleiding om de 44-jarige oud-international van Italië te ontslaan.

'Het is een moeilijk seizoen voor Parma, maar we zijn vechters', zegt de Amerikaanse voorzitter Kyle Krause op Twitter. 'We gaan door.' Roberto D'Aversa is de voornaamste kandidaat om Liverani op te volgen. Hij werd vorig jaar nog ontslagen bij Parma, omdat na vier jaar de 'chemie' zou zijn verdwenen.

Parma werd in 2015 failliet verklaard, maar maakte onder een nieuwe naam (Parma Calcio 1913) een doorstart. Dankzij drie promoties in drie jaar tijd keerde de club in 2018 terug in de Serie A. Vorig seizoen eindigde Parma onder leiding van D'Aversa op de elfde plaats.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.