Terug

Volg Vandaag Inside

Parma begint seizoen gewoon op nul punten

Parma begint seizoen gewoon op nul punten

9 aug 2018, 23:18

ROME (ANP) - De Italiaanse club Parma begint het nieuwe seizoen net als alle andere teams in de Serie A op nul punten. De vijf punten aftrek die de club wegens beschuldigingen van spelmanipulaties had gekregen, is in hoger beroep ingetrokken. De club uit het noorden van Italië moet alleen nog een boete van 20.000 euro betalen.

Parma promoveerde van de Serie B naar de Serie A, maar er kwamen vragen opzetten of dat wel helemaal volgens de regels was gegaan. Aanvaller Emanuele Calaiò zou voorafgaand aan het laatste duel van het seizoen tegen Spezia een speler van de tegenstander hebben geschreven zich in te houden tegen Parma. Calaiò kreeg twee jaar schorsing opgelegd. Die straf is nu ingekort tot eind 2018 en een boete van 30.000 euro.

De afgelopen jaren waren voor Parma op zijn zachtst gezegd turbulent. De club ging in de zomer van 2015 failliet. De drievoudig winnaar van de Italiaanse beker zat diep in de schulden en dat leidde tot puntenaftrek en degradatie uit de Serie A. De club maakte onder een nieuwe naam, Parma Calcio 1913, een doorstart in de Serie D. Een ongekende opmars volgde. Na drie promoties op rij is Parma terug in de Serie A.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.