Terug

Volg Vandaag Inside

'Paris Saint-Germain ontslaat trainer Thomas Tuchel'

'Paris Saint-Germain ontslaat trainer Thomas Tuchel'

24 dec 2020, 12:30

Thomas Tuchel is vermoedelijk niet lang meer trainer van Paris Saint-Germain. De Duitse krant Bild en de Franse krant L'Équipe melden dat de Duitse trainer per direct moet vertrekken.

Paris Saint-Germain won woensdag in de Franse competitie nog met 4-0 van RC Strasbourg en staat na zeventien speelronden op de derde plaats in de Ligue 1 met 1 punt achterstand op Olympique Lyon en Lille.

Tuchel werd in juni 2018 aangesteld door Paris Saint-Germain dat een jaar later zijn contract verlengde tot de zomer van 2021. Tussentijds waren er al eerder berichten over een vertrek van Tuchel, die geregeld het verwijt kreeg dat hij Paris Saint-Germain niet aantrekkelijk liet voetballen.

Paris Saint-Germain verloor afgelopen seizoen de finale van de Champions League met 1-0 van Bayern München. Zowel in 2019 als 2020 behaalde Tuchel met de Parijzenaars de Franse landstitel. Afgelopen seizoen won hij ook de Coupe de France en de Coupe de La Ligue.

De 47-jarige Tuchel was eerder hoofdcoach bij Mainz (2009-2014) en Borussia Dortmund (2015-2017). Met Borussia won hij in 2017 de Duitse beker.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.