Terug

Volg Vandaag Inside

  Paris Saint-Germain officieel kampioen van Frankrijk

Paris Saint-Germain officieel kampioen van Frankrijk

30 apr 2020, 20:12

Voetbalclub Paris Saint-Germain is in Frankrijk officieel uitgeroepen tot kampioen. Dit heeft de overkoepelende organisatie LFP besloten, in samenspraak met andere belanghebbende. Het seizoen in het land werd onlangs vroegtijdig beëindigd, nadat de regering had gezegd dat er wegens de uitbraak van het nieuwe coronavirus tot september niet meer kan worden gespeeld.

In Frankrijk moesten nog tien speelrondes afgewerkt worden, maar de huidige stand wordt nu bevroren. Koploper Paris Saint-Germain, ook de titelverdediger, had twaalf punten voorsprong op eerste achtervolger Olympique Marseille en ook nog een wedstrijd minder gespeeld.

PSG, zeven keer kampioen in de laatste acht jaar, is dit seizoen nog actief in de Champions League. Mocht die competitie worden uitgespeeld, wat de UEFA wel van plan is, dan overweegt de club de betreffende wedstrijden indien mogelijk in het buitenland te gaan spelen.

De nummers twee Olympique Marseille en drie Stade Rennes spelen volgend seizoen naast PSG in de Champions League. Lille, Stade Reims en Nice mogen deelnemen aan de Europa League. De degradanten zijn Amiens en Toulouse, Lorient en Lens promoveren naar de hoogste afdeling. Europese kwalificaties moeten nog wel door de UEFA worden goedgekeurd.

In Nederland kan de competitie ook niet meer worden uitgespeeld, maar besloot de KNVB geen club uit te roepen tot kampioen. Ook degradeerde er niemand. Dat leidt zoals het er nu naar uitziet tot rechtszaken. Die worden in Frankrijk ook niet uitgesloten. "Maar onze maatregelen zijn solide en onderbouwd", zo liet een directielid van de LFP weten.

In Nederland is veel discussie over de manier waarop de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn stopgezet. Johan vindt zelfs dat de positie van Eric Gudde onhoudbaar is geworden. Bekijk het fragment hieronder!

'Positie Gudde onhoudbaar bij KNVB'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.