Terug

Volg Vandaag Inside

Palestijnse voetbalbaas voor jaar geschorst

Palestijnse voetbalbaas voor jaar geschorst

24 aug 2018, 18:49

ZÜRICH (ANP) - De tuchtcommissie van de wereldvoetbalbond FIFA heeft de Palestijnse bondsvoorzitter Jibril Rajoub voor een jaar geschorst. Rajoub moet ook een boete betalen van 20.000 Zwitserse francs (17.500 euro) voor zijn opruiende uitlatingen. De Palestijnse voetbalbaas had begin juni opgeroepen om shirts en foto's van Lionel Messi te verbranden, als teken van protest tegen de oefeninterland die Argentinië in de aanloop naar het WK in Jeruzalem zou spelen tegen Israël.

De oproep van Rajoub werd hier en daar opgevolgd. De Argentijnen hadden niet zo'n zin meer om naar Jeruzalem te gaan toen ze de beelden zagen van Palestijnen die shirts en foto's van Messi in brand staken. De vriendschappelijke wedstrijd werd daarom geschrapt, ondanks pogingen van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu om de Argentijnen toch naar Israël te halen.

Volgens de FIFA heeft Rajoub met zijn oproep voor ,,haat en geweld'' gezorgd. Hij mag daarom een jaar geen voetbalgerelateerde activiteiten ondernemen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.