Terug

Volg Vandaag Inside

Overmoedige Hansie maakte een schaar en scheurde alles af: 'Knieschijven zaten in m'n achillespees'

Overmoedige Hansie maakte een schaar en scheurde alles af: 'Knieschijven zaten in m'n achillespees'

20 juli 2020, 11:47

Hansie Hansie speelde op jonge leeftijd in Amerika, bij de San Jose Earthquakes. De bikkelharde verdediger werd op 21-jarige leeftijd door Excelsior verhuurd aan de Amerikaanse club. Ook in Amerika liet Hansie zich van zijn beste kant zien. De man die vooral bekend staat om het uitschakelen van zijn tegenstander, liet zich door ploeggenoot Guus Hiddink verleiden om een fluwelen schaar eruit te gooien. Dit liep niet helemaal goed af.

De jonge Hansie speelde in Amerika niet met de minste spelers. De legendarisch George Best was namelijk ploeggenoot van Hansie in San Jose. 'Best had al twee keer gescoord en al 21 dubbele scharen gemaakt', vertelt Hansie voor de camera van FOX Sports. De ploeg van Hansie stond 3-0 voor tegen het grote New York Cosmos met onder andere Franz Beckenbauer en Johan Neeskens.

'Guus Hiddink kwam in de 88e minuut naar mij toe en zei: 'Hansie dat kan jij ook!'', vertelt Hansie doelend op de indrukwekkende scharen van George Best. Vervolgens liet Hansie zich niet voor de eerste keer gek maken. 'Overmoedig als ik was en met het vertrouwen dat ik van Hiddink had, deed ik in de laatste minuut m'n rechterbeen over de bal en daarna mijn linkerbeen over de bal', vertelt Hansie vol sensastie. Daarna ging het gruwelijk mis voor de houterige verdediger. 'Mijn knieschijven zaten in mijn achillespees en ik heb alles afgescheurd wat ik af kon scheuren', vertelt Hans over zijn mislukte avontuur.

De 21-jarige Hans kwam door zijn overmoedige actie uiteindelijk niet verder dan tien wedstrijden in het shirt van San Jose. De verdediger moest zwaargeblesseerd toekijken hoe George Best één van zijn beste seizoenen uit zijn leven beleefde in de nadagen van zijn carrière. Helaas voor Hansie heeft hij dus nooit kunnen leren van de meester zelf en dus nooit zijn schaar kunnen perfectioneren. Bekijk hieronder de anekdote van Hans.

Tekst gaat door onder de video

George Best was Johan zijn grootste voetbalidool. De analist genoot in zijn jonge jaren met volle teugen van het voorkomen en de messcherpe acties van de Noord-Ier. Bekijk hieronder de beelden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.