Terug

Volg Vandaag Inside

'Overmars wereldwijd geschorst en mag functie Royal Antwerp niet meer uitvoeren'

'Overmars wereldwijd geschorst en mag functie Royal Antwerp niet meer uitvoeren'

9 jan 2024, 19:31

De nationale schorsing van Marc Overmars vanwege grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn periode bij Ajax wordt mondiaal doorgevoerd, waardoor hij zijn functie als technisch directeur bij Royal Antwerp FC voorlopig niet meer kan uitvoeren, meldt het NRC.

Half november heeft het Instituut Sportrechtspraak Overmars voor twee jaar geschorst, waarvan één jaar voorwaardelijk. De schorsing hield in dat de voormalig technisch directeur een jaar lang geen functies mag uitoefenen bij de KNVB of organisaties die aan de voetbalbond zijn verbonden.

Zoals de reglementen voorschrijven heeft de KNVB de nationale uitspraak vervolgens overgedragen aan de tuchtcommissie van de FIFA. Nadat Overmars niet in beroep ging tegen de nationale straf, was het aan hen om te besluiten of de straf internationaal moest worden overgenomen.

"De FIFA kan bevestigen dat naar aanleiding van een verzoek van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, de tuchtcommissie van de FIFA heeft besloten om de sanctie die door de KNVB is opgelegd aan de heer Marc Overmars wereldwijd van kracht te laten zijn”, bevestigt een woordvoerder van FIFA aan het NRC.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.