Terug

Volg Vandaag Inside

Overmars: 'Wat bij Ajax gebeurd is, zal niet opnieuw gebeuren'

Overmars: 'Wat bij Ajax gebeurd is, zal niet opnieuw gebeuren'

21 mrt 2022, 13:22

Marc Overmars zegt geleerd te hebben van zijn fouten. De bij Ajax wegens grensoverschrijdend gedrag opgestapte directeur voetbalzaken wordt de nieuwe technisch directeur van Antwerp, en blikte tijdens zijn presentatie terug op zijn vertrek uit Amsterdam.

‘Ik ben blij dat ik hier ben. De familie Gheysens heeft me overtuigd van het project en waar ze naartoe willen met de club. De ambities zijn enorm’, zegt Overmars, geciteerd door Sporza. ‘Ik wil de Ajax-bladzijde achter mij laten en hier een nieuw hoofdstuk beginnen. Mijn vertrek bij Ajax was heel spijtig. Ik moet daar doorheen en weer verder. Dat ga ik nu doen.’

De 48-jarige Overmars moest in februari bij Ajax vertrekken na verschillende meldingen van grensoverschrijdend gedrag richting vrouwelijk personeel van de club uit Amsterdam. ‘Wat gebeurd is bij Ajax heeft geen invloed gehad op mijn contractbesprekingen bij Antwerp’, vervolgt de sportbestuurder, die meteen een belofte doet: ‘Wat bij Ajax is gebeurd, zal niet opnieuw gebeuren.’

Eigenaar Gheysens ziet in het grensoverschrijdende gedrag van Overmars bij Ajax geen belemmering om de oud-aanvaller naar Antwerp te halen. Hij kijkt vooral naar de resultaten die Ajax onder de vertrokken directeur voetbalzaken heeft geboekt. Overmars werd in 2012 bij Ajax aangesteld als technische baas. Sindsdien maakte de club ruim 350 miljoen euro winst op de transfermarkt.

Antwerp was op zoek naar een nieuwe technische man, na het vertrek van Luciano D’Onofrio vorig jaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.