Terug

Volg Vandaag Inside

Overmars voelde zich financieel ondergewaardeerd bij Ajax

Overmars voelde zich financieel ondergewaardeerd bij Ajax

8 dec 2021, 09:05

Dinsdag werd bekend dat Marc Overmars zijn contract bij Ajax gaat verlengen. Goed nieuws voor de Amsterdammers, want even leek het erop alsof de directeur voetbalzaken zou vertrekken. Volgens De Telegraaf zorgde de belangstelling van Newcastle United in Overmars voor ‘blinde paniek’ bij de raad van commissarissen van Ajax. 

Newcastle United meldde zich eind oktober voor Overmars, en hoopte de 48-jarige voetbalbestuurder naar Engeland te halen. ‘De raad van commissarissen vreesde dat de club technisch zou worden onthoofd, omdat de directeur voetbalzaken wel oren naar een overstap had en in zijn contract een opzegtermijn van slechts drie maanden stond’, schrijft het dagblad.

Drie dagen nadat de interesse in Overmars wereldkundig was gemaakt door De Telegraaf, moest de directeur voetbalzaken op het matje komen bij de rvc. In dat gesprek bekende Overmars dat hij in contact stond met Newcastle United en dat hij zich ‘financieel ondergewaardeerd’ voelde bij Ajax. Alles bij elkaar verdient Overmars in Amsterdam een brutosalaris van 696.000 euro. Daar blijft minder dan de helft van over. ‘Meer dan een ministerssalaris in Nederland, maar een fractie wat dezelfde job schuift bij een buitenlandse grootmacht.’

‘In een tweede indringend gesprek tussen Overmars en de rvc smeekten de commissarissen de directeur te blijven en bleken zij bereid aan een groot deel van zijn (financiële) wensen tegemoet te komen’, meldt de krant. De 86-voudig international besloot daarop de telefoon te pakken en het gesprek met de Engelse club af te zeggen. De directeur betaald voetbal gaat zijn contract bij Ajax tot en met 2026 verlengen. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.