Terug

Volg Vandaag Inside

Overmars stopt bij dubieus cryptobedrijf: 'Jongeren duizenden euro's kwijt'

Overmars stopt bij dubieus cryptobedrijf: 'Jongeren duizenden euro's kwijt'

2 nov 2021, 11:28

Marc Overmars heeft zijn werkzaamheden als adviseur bij het omstreden Xpose Protocol per direct neergelegd. Dat meldt een woordvoerder van Ajax. Het cryptobedrijf kwam de laatste tijd veelal negatief in het nieuws vanwege de schimmige praktijken rondom de digitale munt. Dankzij het bedrijf zouden jongeren voor duizenden euro's zijn gedupeerd.

Het cryptobedrijf maakte afgelopen zomer op grootse wijze zijn intrede in het landschap van digitale munten. Het gebruikte influencers om de munten aan de man te brengen en zodoende kwam ook Ajax-directeur Overmars in beeld in een adviserende rol. 433-directeur Ralph de Geus werd binnengehaald in eenzelfde rol en Sevilla-speler Ivan Rakitić werd onder meer vastgelegd als inspirator.

Het bedrijf wordt nu beschuldigd van pump & dump-praktijken. Dit betekent dat investeerders met voorkennis eerst een hype maken van een munt, om het vervolgens snel te verkopen wanneer de munt een hoge waarde heeft. De influencers zouden hebben bijgedragen aan het creëren van de hype. Vooral jongeren zijn de dupe geworden van het bedrijf en zouden voor duizenden euro's aan verlies hebben geleden, meldt BNR Radio.

Volgens een woordvoerder van Ajax zegt Overmars dat hij zich beter had moeten verdiepen in de praktijken van het bedrijf. De Ajax-directeur stopt per direct zijn werkzaamheden voor het bedrijf.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.