Terug

Volg Vandaag Inside

Overmars loopt onherstelbare schade aan het hart op

Overmars loopt onherstelbare schade aan het hart op

19 jan 2023, 08:41

Marc Overmars heeft onherstelbare schade aan het hart overgehouden na zijn hartinfarct op 30 december 2022. Hierdoor is een deel van Overmars' hartspier afgestorven en kan het hart nog maar dertig in plaats van zestig of zeventig procent van zijn volume uitpompen. Dat meldt De Telegraaf.

"Dat klopt. Ik moet rustig aandoen en stapje voor stapje vooruit", zegt Overmars tegenover De Telegraaf. De voormalig directeur van Ajax kreeg voor het slapen een hartinfarct en werd naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Daar werd geconstateerd dat de grootste kransslagader was verstopt. Hij werd gedotterd en er werd een stent geplaatst. In het hart van Overmars zit nu nog een bloedprop die verholpen moet worden met bloedverdunners.

Volgens cardioloog Luuk Otterspoor zijn de gevolgen verschillend per patiënt. "Patiënten kunnen moe zijn, kortademig worden en vocht vasthouden. Bovendien kunnen hartritmestoornissen ontstaan, maar ook komt het voor dat patiënten nauwelijks tot geen klachten hebben. In algemene zin kan worden gezegd dat het belangrijk is om af te vallen, veel te bewegen en – als diegene dat deed – te stoppen met roken."

Overmars heeft zijn werkzaamheden inmiddels bij Royal Antwerp weer opgepakt, maar volgens vrienden en bekenden van de technische man 'moet daar niet te veel waarde aan worden gehecht'. Er zou nog een lange weg te gaan zijn voor Overmars zijn werkzaamheden eventueel weer volledig kan oppakken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.