Terug

Volg Vandaag Inside

'Overmars heeft geïnvesteerde 70 miljoen niet goed besteed'

'Overmars heeft geïnvesteerde 70 miljoen niet goed besteed'

10 dec 2020, 10:25

'Was dat prachtige seizoen 2018-2019 toch een incident', begint Valentijn zijn column in De Telegraaf na afloop van het verloren thuisduel van Ajax tegen Atalanta in de Champions League.

Ajax overwintert voor het derde jaar op rij in Europa. Het eerste jaar in de Champions League, maar nu voor het tweede jaar op rij in de Europa League. 'De Europese elite slaat opnieuw een aanval van Ajax af om structureel tot de overwinteraars in de Champions League te behoren', schrijft Valentijn. 'Iedereen geloofde erin na het droomjaar met Tadic, Blind, Ziyech, De Jong, De Ligt, Neres, Onana, Tagliafico, Mazraoui, Van de Beek en Schöne. Doorselecteren en doorinvesteren was het devies, maar de aftakeling zette al snel in.'

Volgens Valentijn heeft technisch directeur Marc Overmars 'zo'n 70 miljoen euro' in de afgelopen twee seizoenen bij Ajax niet goed besteed. Het gebrek aan kwaliteit in de breedte zou Ajax de das omdoen. 'Promes, Alvarez, Bandé, Labyad, Magallan, Marin, Pierie en Klaiber komen tekort voor het Champions League-niveau.' De vaste tafelgast van Veronica Inside is van mening dat Ajax, Overmars en Ten Hag zich niet normaals kunnen veroorloven om uitgeschakeld te worden in de groepsfase van de Champions League. 'Dit impliceert dat de club het zich evenmin kan permitteren geen kampioen te worden. In zo’n geval kunnen de risico’s van de gekozen bedrijfsvoering Ajax keihard raken', concludeert Valentijn.

Bekijk hieronder de samenvatting van Ajax - Atalanta.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.