Terug

Volg Vandaag Inside

Overmars gaat in beroep tegen wereldwijde schorsing

Overmars gaat in beroep tegen wereldwijde schorsing

22 jan 2024, 18:03

Marc Overmars gaat in beroep tegen de uitspraak van wereldvoetbalbond FIFA, die zijn straf voor grensoverschrijdend gedrag wereldwijd heeft overgenomen en de voormalig directeur voetbalzaken van Ajax een wereldwijd beroepsverbod voor één jaar oplegde. Dat meldt De Telegraaf op basis van Overmars' woordvoerder Frank Neervoort.

Overmars kreeg in november een schorsing opgelegd na meldingen van grensoverschrijdend gedrag bij Ajax. Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) legde hem een beroepsverbod van een jaar op. De technisch directeur leek door te kunnen gaan met zijn werk bij Antwerp, tot FIFA de schorsing wereldwijd doorvoerde.

"Er is een aantal redenen om tegen die straf in beroep te gaan", zegt Neervoort. "Maar een belangrijke reden is dat een jaar lang wereldwijd niet mogen werken buitenproportioneel is voor de overtreding, één zaak van grensoverschrijdend gedrag, waarvoor hij door het ISR is gestraft."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.