Terug

Volg Vandaag Inside

Overmars doet opvallende onthulling: 'Twee keer door Ajax benaderd voor een terugkeer'

2 feb 2024, 18:39

Marc Overmars is na zijn ontslag als technisch directeur van Ajax meerdere keren benaderd voor een terugkeer naar de Amsterdamse club. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS. Onder meer Edwin van der Sar en Danny Blind wilden Overmars houden.

Overmars werd voor de eerste keer gepolst voor een terugkeer bij Ajax na zijn ontslag wegens grensoverschrijdend gedrag. De tweede keer vond plaats nadat zijn opvolger Sven Mislintat moest vertrekken. In beide gevallen zag Overmars een terugkeer niet zitten.

Leen Meijaard, de toenmalige voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, hield contact met Overmars na zijn ontslag bij Ajax en benaderde hem voor de eerste keer voor een terugkeer. "Ik barstte in tranen uit, want ik dacht: wat maak ik mee?!", blikt Overmars terug. "Ik moest ontslag nemen. En dan zegt hij opeens: 'We kunnen niet zonder jou, duik een paar maanden in de luwte, neem therapie en we brengen je terug.'"

De tweede keer werd Overmars benaderd nadat zijn opvolger Sven Mislintat moest vertrekken. Een overstap van Royal Antwerp naar Ajax was voor Overmars geen optie. "Ik denk dat als ik had doorgeduwd en gezegd had dat ik er open voor stond, dan zouden dingen in gang gezet zijn. Maar ik wil bij Antwerp FC blijven. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin."

Een terugkeer op termijn wil Overmars niet uitsluiten. "Ik weet het niet. Amsterdam voelt als mijn stad. Ik koester hele mooie herinneringen aan mijn Ajax-tijd, maar mijn fysieke houdbaarheid is korter geworden. Dan ga je misschien ook andere keuzes maken in het leven."

Overmars was sinds de zomer van 2012 technisch directeur bij Ajax. In februari 2020 raakte de Ajax-bestuurder in opspraak door grensoverschrijdend gedrag. Ajax deed toen een melding bij het Instituut Sportrechtspraak over het overtreden van het reglement Seksuele Intimidatie door de oud-international. In november vorig jaar werd Overmars door het ISR voor twee jaar geschorst, waarvan één jaar voorwaardelijk. Wereldvoetbalbond FIFA nam die schorsing over. Overmars heeft daartegen beroep aangetekend.

Eerder in Vandaag Inside uitte Johan zijn frustratie over de schorsing die Marc Overmars opgelegd heeft gekregen wegens grensoverschrijdend gedrag (voor het versturen van dickpics) bij Ajax. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.