Terug

Volg Vandaag Inside

Overmars baalt nog altijd van vertrek Brobbey: ‘Hij hoort hier thuis'

Overmars baalt nog altijd van vertrek Brobbey: ‘Hij hoort hier thuis'

5 mei 2021, 09:45

Ondanks vermeende pogingen van Marc Overmars om het contract van Brian Brobbey te verlengen, koos de talentvolle aanvaller voor een transfervrij vertrek naar RB Leipzig. De directeur voetbalzaken kreeg het niet voor elkaar om Brobbey, die vanaf 2010 de jeugdopleiding van Ajax doorliep, in Amsterdam te houden. Iets wat Overmars nog altijd dwars zit. 

Ajax meldde eerder dit jaar dat Brobbey zijn aflopende contract niet ging verlengen. Bronnen rond de aanvaller meldden destijds al dat Leipzig de beste papieren had om de Amsterdammer in te lijven. Ajax probeerde de spits de laatste weken toch weer op andere gedachten te brengen. Dat lukte echter niet.

Om talenten als Brobbey langer in huis te houden, koos Ajax er begin april voor om Gerry Hamstra als technisch manager aan te stellen. De oud-trainer zal Overmars ondersteunen met het contracteren van talentvolle jeugdspelers en zich bezighouden met contractverlengingen van de spelers van Jong Ajax. ‘Maar je zult altijd spelers verliezen, die denken het elders beter te krijgen’, stelt Overmars in gesprek met De Telegraaf.’ Zijn vertrek naar RB Leipzig doet me pijn. We zijn allemaal gek op hem, hij hoort hier thuis, past tussen jeugdspelers als Ryan Gravenberch, Jurriën Timber en Devyne Rensch, die hier in het eerste elftal nu stappen maken.’

De directeur voetbalzaken gaat in gesprek met Valentijn Driessen en Mike Verweij in op zijn rol, in de stukgelopen gesprekken met Brobbey. ‘Ik ben twee jaar bezig geweest. Clubmensen wil je langer vastleggen voordat ze doorstoten naar het eerste elftal. Dat lukte niet en hij groeide en groeide, terwijl het einde van zijn contract naderde. Dat was in Brians voordeel, maar er lag desondanks een fantastisch contract klaar voor hem. Misschien heb ik wel te veel gedaan. Of had ik nog sneller meer moeten bieden? Het blijft sportief een drama, want wij zagen in Brian onze eerste spits.’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.