Terug

Volg Vandaag Inside

Ouders veldbestormer PSV-Sevilla hekelen uitspraken Marcel Brands

Ouders veldbestormer PSV-Sevilla hekelen uitspraken Marcel Brands

Europa League

24 feb 2023, 19:00

De ouders van Dylano K., de jongen die de keeper van Sevilla heeft geslagen tijdens PSV-Sevilla (2-0), worden overladen met nare berichten. Dat vertelt hun advocaat Paul Saris tegenover De Telegraaf.

Saris beweert dat PSV-directeur Marcel Brands hier ook een rol in heeft gespeeld: "Ik heb contact met zijn ouders en zonder daar al te diep op in te gaan; het gaat om hele nare berichten. Dat is niet los te zien van de bijna opruiende teksten van de directeur van PSV. Dan hoor ik hem zeggen: 'Als het aan mij ligt, krijgt die jongen een levenslang stadionverbod.' Kom op. Je kent niet eens alle feiten en omstandigheden. Deze meneer is geen rechter, volgens mij. Het is een kwalijke ontwikkeling dat alles maar vanuit een bepaald standpunt de ether in gegooid wordt. Er verdwijnt nu wel heel veel nuance."

Ook vindt de advocaat dat meerdere partijen schuldig zijn aan het veroorzaken van deze berichten. "Ik vind dat we met zijn allen de verantwoordelijkheid hebben om eerst de feiten maar eens af te wachten. Dat geldt voor iedereen, van de club tot media. Maar ja, dat is niet meer van deze tijd."

Volgens Saris spelen ook de omstandigheden een rol. "Zoals dat voor iedere verdachte geldt, moeten we er rekening mee houden dat er allerlei zaken kunnen spelen die van invloed zijn op bepaald gedrag. Het is aan de rechter om daarover te beslissen. Wat ik wel kwijt kan, is dat mijn cliënt niet door medesupporters is geslagen na het incident. Dat is door de club de wereld ingebracht en ook dat is een component van opruiing." PSV wil niet reageren op de uitspraak en verwijst door naar de verklaring op hun website: "Wij wachten momenteel het onderzoek van de politie naar de dader af en zullen de mogelijke financiële schade op hem verhalen."

Bekijk hieronder de beelden van het incident tijdens de wedstrijd.

Wim en Kees zien kansloze actie van toeschouwer bij PSV-Sevilla: 'Halve gare!'
0:55
Wim en Kees zien kansloze actie van toeschouwer bij PSV-Sevilla: 'Halve gare!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.