Terug

Volg Vandaag Inside

Oud-voetballer Mijnals overleden

Oud-voetballer Mijnals overleden

27 juli 2019, 19:58

Humphrey Mijnals is op 88-jarige leeftijd overleden. De oud-voetballer was de eerste speler van Surinaamse afkomst die in het Nederlands elftal speelde. Dat gebeurde in 1960, ver voor Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Clarence Seedorf, Edgar Davids en Patrick Kluivert.

Mijnals werd in 1930 geboren in Suriname en speelde daar voor SV Robinhood. USV Elinkwijk haalde hem in 1956 naar Nederland. Mijnals debuteerde op 3 april voor het Nederlands elftal in een duel met Bulgarije. Hij viel op met een prachtige omhaal.

Mijnals speelde drie interlands voor Oranje en 45 duels voor de nationale ploeg van Suriname. In 1999 werd hij gekozen tot Surinaams voetballer van de eeuw. Hij kreeg bovendien op 24 augustus 2008 de Sportpenning van de gemeente Utrecht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.