Terug

Volg Vandaag Inside

Oud-voetballer Bouba Diop op 42-jarige leeftijd overleden

Oud-voetballer Bouba Diop op 42-jarige leeftijd overleden

29 nov 2020, 20:33

Oud-voetballer Papa Bouba Diop is op 42-jarige leeftijd overleden. Dat meldden verschillende media uit zijn geboorteland Senegal. Hij was al lange tijd ernstig ziek.

Bouba Diop speelde een hoofdrol voor de nationale ploeg van Senegal op het WK van 2002. Hij maakte de winnende treffer tegen Frankrijk (1-0) en scoorde tweemaal tegen Uruguay (3-3). Senegal reikte op dat WK in Japan en Zuid-Korea tot de kwartfinale.

Voormalig middenvelder Bouba Diop voetbalde lang voor het Franse Lens. De 1 meter 95 lange krachtpatser kwam later ook uit voor Fulham, Portsmouth, AEK Athene, West Ham United en Birmingham City.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.