Terug

Volg Vandaag Inside

Oud-trainer Robert Maaskant op kandidatenlijst Tweede Kamer: 'Het zou goed zijn voor het land'

Oud-trainer Robert Maaskant op kandidatenlijst Tweede Kamer: 'Het zou goed zijn voor het land'

20 nov 2023, 12:55

Niemand minder dan Robert Maaskant, oud-trainer van onder meer NAC Breda, VVV-Venlo en FC Groningen, staat als lijstduwer op de kandidatenlijst van de PartijvdSport. "Het zou mooi zijn als we daadwerkelijk mee kunnen regeren", aldus Maaskant tegenover het Algemeen Dagblad.

'Minister-president Robert Maaskant, het klinkt goed'. "Jazeker", reageert Maaskant gevat. "En het zou goed zijn voor het land. Nee, dat is natuurlijk onzin. Daar ligt mijn ambitie ook niet. Ik voel me niet eens een politicus."

Maaskant omschrijft zichzelf als een strijder voor sport en bewegen in Nederland. "Op het moment dat mensen gratis kunnen sporten, ga je ook een sociaal-cultureel probleem oplossen", stelt Maaskant. "Dat zie je wel op de sportvelden. Daar zit iedereen door elkaar in de kleedkamer en is die hele integratie helemaal geen probleem."

(Tekst gaat verder onder het bericht van het Algemeen Dagblad op X).

De 54-jarige Maaskant sluit niet dat de PartijvdSport één zetel gaat behalen. "Dat zou mooi zijn, dat we daadwerkelijk mee kunnen regeren. Dus mochten ze bij de formatie een zetel tekortkomen, dan stappen we graag in. We zijn een partij waar niemand tegen is."

Tot slot ziet de voormalig voetbalcoach zichzelf niet als minister van Sport. "Nee, ik lul misschien wel als een politicus, maar mijn hart ligt niet in de politiek. Er zijn anderen die dat veel beter kunnen. Die daar ook de rust voor hebben. Ik sta te veel in het bedrijfsleven nog", aldus Maaskant.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.