Terug

Volg Vandaag Inside

Oud-toparbiter oppert opmerkelijke suggestie: 'Laat scheidsrechters koppen en tackelen'

Oud-toparbiter oppert opmerkelijke suggestie: 'Laat scheidsrechters koppen en tackelen'

28 dec 2022, 00:00

Urs Meier, voormalig topscheidsrechter uit Zwitserland, komt met een opmerkelijke suggestie om het niveau van de scheidsrechters te verbeteren. Meier stelt onder meer voor dat scheidsrechters het 'negentiende team' in een competitie moeten worden.

"De meeste fouten ontstaan bij beslissingen waarbij je merkt dat het voor een deel aan voetbalbegrip ontbreekt", begint Meier in gesprek met Kicker. "Dat heb je nodig om te herkennen of een beweging natuurlijk is, vooral bij handsballen. Daar moeten de structuren professioneler voor worden: scheidsrechters moeten het 'negentiende team' in de competitie worden. Met alles dat erbij hoort: trainers, assistent-trainers, fysiotherapeuten, psychologen, training en analyses, en dat niet enkel op de twee jaarlijkse trainingskampen."

Tot slot vindt Meier dat de maandag in het teken moet staan van overleg en herstel. "Die dag is voor praktijktraining op het veld, zowel in de rol als scheidsrechter als in de rol van speler, zodat je meer begrip krijgt voor bewegingen op het veld. Laat scheidsrechters koppen of tackelen, film dat en dan zien ze wat je handen en armen dan doen", aldus Meier, die onder meer in actie kwam als scheidsrechter tijdens twee EK's en twee WK's.

Bas Nijhuis reageert onder een Instagram-post van Voetbal International als volgt op de suggestie van Meier om scheidsrechters te laten koppen of tackelen: "Nou met mijn 1.93 durf ik die kop duels wel aan", zegt Bas met een lachende emoji.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.