Terug

Volg Vandaag Inside

Oud-tennisser die meevecht in Kiev deelt WhatsApp-gesprek met behulpzame Djokovic

Oud-tennisser die meevecht in Kiev deelt WhatsApp-gesprek met behulpzame Djokovic

6 mrt 2022, 16:20

Novak Djokovic heeft de Oekraïense oud-tennisser Sergei Stachovski financiële hulp aangeboden. Stachovski beëindigde onlangs zijn carrière en vecht nu in Kiev mee tegen de Russische soldaten die de stad willen overnemen. De 36-jarige Oekraïner deelde via Instagram een foto van een WhatsApp-gesprek met Djokovic, waarin de Serviër hem hulp aanbiedt.

"Stako, hoe gaat het man? Ben je op het slagveld? Ik denk aan je... Hopelijk wordt alles snel rustiger", staat in de berichten die de twintigvoudig grandslamwinnaar volgens Stachovski verstuurde. "Laat me alsjeblieft weten wat het beste adres is om hulp naar te sturen. Financiële hulp of andere hulp..." De Oekraïner meldt niet of hij gebruik heeft gemaakt van het aanbod van Djokovic. Stachovski schrijft alleen op Instagram: "Bedankt voor je steun, Oekraïne is dankbaar".

Stachovski, winnaar van vier ATP-titels en voormalig nummer 31 van de wereld, besloot na de Australian Open zijn tenniscarrière te beëindigen. Hij was met zijn familie op vakantie toen Russische militairen Oekraïne binnenvielen. De oud-tennisser meldde zich als reservist aan bij het Oekraïense leger en vecht nu mee in Kiev.

"Ik had nooit gedacht dat ik in Kiev een kogelvrij vest zou moeten dragen", schreef Stachovski enkele dagen geleden op Instagram bij een foto in militaire kleding, met een groot geweer in zijn handen. "Het is een ramp hoe Rusland Oekraïne is binnengevallen, steden bombardeert en onschuldige mensen vermoordt. We moeten ons in de wereld verenigen om dit te laten stoppen en om Poetin te laten plaatsnemen waar hij thuishoort: in de kelder van gevangenis."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.