Terug

Volg Vandaag Inside

Oud WK-arbiter heeft geen goed woord over voor Lahoz: 'Soms is hij compleet de weg kwijt'

Oud WK-arbiter heeft geen goed woord over voor Lahoz: 'Soms is hij compleet de weg kwijt'

13 dec 2022, 15:36

Ook oud-scheidsrechter Mario van der Ende heeft zich enorm kritisch uitgelaten over het optreden van Antonio Mateu Lahoz. Lahoz had vrijdag de leiding bij Argentinië en Oranje en kreeg na afloop veel kritiek te verduren, vanuit beide kampen. De rol van de Spaanse arbiter is in Qatar inmiddels uitgespeeld.

"Het is vaker gebleken dat deze man onder hoogspanning tot heel wisselende prestaties komt", begint Van der Ende in een interview met De Telegraaf. "Soms is het uitstekend en soms is hij compleet de weg kwijt. Ditmaal was het duidelijk de tweede optie. Er zaten zoveel onbegrijpelijke beslissingen bij. Paredes die eerst een doodschop uitdeelt en daarna de bal in de dug-out ramt, moet gewoon twee keer geel krijgen."

"Niemand begreep ook waarom hij Messi in bescherming nam bij die handsbal en hem geen geel gaf", vervolgt Van der Ende. "De manier waarop dit duel werd geleid, was WK-onwaardig. Natuurlijk heb je te maken met twee teams die over de grens gaan, maar zijn gezag was niet toereikend om de boel te sussen en de wedstrijd op een goede manier te leiden."

Tot slot is Van der Ende wél positief te spreken over scheidsrechter Danny Makkelie. "Al met al heeft hij goed gefloten en hij zit niet voor niets bij de twaalf scheidsrechters die tot het einde blijven. Ik denk dat hij zeker nog kans maakt om in navolging van Daniele Orsato en Cesar Ramos een van de laatste vier duels van dit WK, dus de strijd om de derde of vierde plaats, of de finale te gaan fluiten", aldus de oud-scheidsrechter.

Eerder in De Oranjewinter sprak Bas Nijhuis zich kritisch uit over het optreden van collega-scheids Antonio Mateu Lahoz. Bekijk het terug in de onderstaande video.

Bas Nijhuis ergerde zich aan scheidsrechter bij Nederland - Argentinië: ‘Kom op zeg!’
1:35
Bas Nijhuis ergerde zich aan scheidsrechter bij Nederland - Argentinië: ‘Kom op zeg!’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.