Terug

Volg Vandaag Inside

Oud-president Barça schoffeert Laporta: 'Exit Messi was enorme fout'

Oud-president Barça schoffeert Laporta: 'Exit Messi was enorme fout'

15 okt 2021, 10:28

Josep Bartomeu heeft van zich laten horen tegenover diverse Spaanse media. De omstreden oud-president van FC Barcelona beschimpte zijn opvolger Joan Laporta over zijn handelen rondom Lionel Messi.

Bartomeu stapte onder grote druk eind 2020 op als president van Barcelona. Dit jaar werd de oud-bestuurder gearresteerd voor betrokkenheid bij een laster-campagne tegen een nieuwe president. Bartomeu wordt sindsdien veelvuldig beschuldigd door de nieuwe president Laporta over het gevoerde wanbeleid.

Bartomeu slaat nu terug met een groot interview tegenover SPORT. Hij begint met een tirade over de exit van Messi in Camp Nou. Deze zomer hebben ze Leo Messi laten gaan en dat is een enorme fout. Spelen zonder Leo Messi betekent dat er veel moet veranderen. Als voorzitter wilde ik niet dat Messi zou vertrekken en heb ik er alles aan gedaan, echt alles, om ervoor te zorgen dat Leo de club niet verliet', aldus Bartomeu, die een flinke sneer uitdeelt aan zijn opvolger.

De oud-president weerspreekt daarna eerdere uitspraken van Laporta, dat zijn wanbeleid ervoor heeft gezorgd dat Barça nu in de financiële problemen zit. 'De club loopt geen gevaar op een faillissement en is levensvatbaar. Ons management was niet rampzalig. Ons bestuur leed onder gevolgen van de COVID-19 pandemie, wat zorgde voor een inkomensdaling van 500 miljoen ongeveer. Maar de supporters hoeven zich geen zorgen te maken.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.