Terug

Volg Vandaag Inside

Oud-presentator Frank Masmeijer eerder vrij na gratie van de Koning

Oud-presentator Frank Masmeijer eerder vrij na gratie van de Koning

20 juli 2022, 10:40

Gevangen tv-presentator Frank Masmeijer (60) is tot zijn eigen verbazing eerder vrijgekomen uit detentie, door een besluit van koning Willem-Alexander. Een paar uur nadat die een gratieverzoek ondertekende, werd de oud-NCRV’er, die vanwege zijn aandeel in een grootscheepse cokesmokkelzaak in Antwerpen door de Belgische rechter tot negen jaar werd veroordeeld, plotseling vrijgelaten.

De hitte van deze week hoeft hij dan ook niet door te brengen in zijn cel in Nieuwegein, waarheen hij eind vorig jaar was overgebracht. Weekblad Privé, dat volgens De Telegraaf woensdag met dit nieuws komt, sprak hem exclusief in Vinkeveen waar hij vertelt over de opmerkelijke wending in de strafzaak die hij te danken heeft aan zijn vriendin Anita, die zich met het gratieverzoek bemoeide, een speciale rechter en minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming). Uiteindelijk was het de koning die een en ander bekrachtigde en zorgde dat de celdeur voor hem openzwaaide.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.