Terug

Volg Vandaag Inside

Oud-ploeggenoot zag opmars Haaland niet aankomen: 'We lachten hem uit!'

Oud-ploeggenoot zag opmars Haaland niet aankomen: 'We lachten hem uit!'

12 apr 2020, 16:55

Erling Haaland is misschien wel dé sensatie van dit seizoen. De Noor scoorde er eerst op los voor RB Salzburg en bij Dortmund trok hij deze lijn door. In elf wedstrijden scoorde de spits 12 keer voor Die Schwarzgelben.

Toch zag niet iedereen deze opmars aankomen. Oud-ploeggenoot Ruben Gabrielsen lachte Haaland zelfs uit om z'n scorend onvermogen op de training: 'Toen ik met Haaland in Noorwegen speelde, scoorde hij een keer de hele week tijdens de training voor een wedstrijd niet. We hebben hem toen hard uitgelachen.'

Dat weekend speelde Haaland en Gabrielsen met Molde tegen Brann. De Noorse spits kreeg een basisplaats tot verbazing van zijn ploeggenoot: 'Nee! Hoe kunnen wij in hemelsnaam met deze gast spelen?!’, dacht ik toen. Vijftig minuten later had hij er vier in liggen. Vanaf dat moment ging alles in de hoogste versnelling,' zo vertelt Gabrielsen aan Get French Football News.

Ruben Gabrielsen speelt tegenwoordig in de Franse Ligue 1 voor Toulouse. De verdediger en Haaland lachen nog steeds samen: 'Nu lach ik ook om hem, maar dan als hij verdedigers te kijk zet en goals maakt in de Champions League.'

VIDEO - Zwakte van Haaland? 'Hij is niet zo snel'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.