Terug

Volg Vandaag Inside

Oud-international ziet 'superieure reactie' Bijlow en wijst zondebok aan

Oud-international ziet 'superieure reactie' Bijlow en wijst zondebok aan

9 okt 2021, 13:51

Oranje won vrijdagavond met de hakken over de sloot van het nietige Letland. Oud-international John Rep zag keeper Justin Bijlow 3 punten redden voor Oranje met enkele daadkrachtige reddingen in de slotminuten van de wedstrijd. Oók noemt Rep een zondebok voor het matige optreden in Riga.

Dat zegt de 69-jarige oud-Ajacied tegen De Telegraaf. Hij zag een armoedig optreden van Oranje, nadat Turkije de vorige interlandperiode nog van de mat werd geveegd. 'ik begrijp niet hoe het nu zo slecht kon zijn. Laten we eerlijk zijn, dit optreden leek van de meeste spelers nergens op', aldus Rep.

Als enige dissonant in het elftal van Oranje die er bovenuit stak noemt hij Bijlow. In totaal krijgen 8 van de 11 spelers een onvoldoende, maar scoort de keeper een 7. De Feyenoord-keeper wordt geroemd om zijn stabiliteit onder de lat. 'Hij is rustig, zijn reacties zijn fantastisch en hij heeft een voortreffelijk inzicht. In de slotfase redt hij Nederland gewoon met een superieure reactie.'

Het 'goudhaantje' noemt tot slot een zondebok voor het matige optreden. Hoewel hij Louis van Gaal beoordeelt met een nipte voldoende, ziet Rep in de bondscoach de verantwoordelijke voor het stroperige duel. 'Aan zijn opstelling mankeerde niet veel. Maar je verwacht meer van dit elftal. Dat heeft hij er niet uitgehaald deze keer.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.