Terug

Volg Vandaag Inside

Oud-international Koolhof (59) overleden

Oud-international Koolhof (59) overleden

28 jan 2019, 16:31

HELMOND (ANP) - Oud-international Jurrie Koolhof is maandag op 59-jarige leeftijd overleden. Dat maakte FC Groningen bekend, de club waarvoor hij sinds 2009 als scout werkte. De oud-profvoetballer en voormalig trainer was al geruime tijd ziek.

Koolhof bouwde als trefzekere spits van SC Veendam, Vitesse, PSV, FC Groningen en De Graafschap een mooie staat van dienst op. De Groninger maakte bijna tweehonderd doelpunten in het betaalde voetbal. Als PSV'er speelde Koolhof in de jaren 80 vijf interlands voor Oranje, zonder te scoren.

De spits vierde in zijn Eindhovense periode twee landstitels, in 1986 en 1987, maar stond door een zware knieblessure ook lang aan de kant. Na zijn actieve carrière werkte hij jarenlang bij De Graafschap als hoofd van de jeugdopleiding en als hoofdtrainer. Koolhof had als trainer ook FC Emmen (assistent), AGOVV Apeldoorn, FC Dordrecht, MVV en SC Cambuur onder zijn hoede.

De twee zoons van Koolhof zijn als topsporter actief. Dean Koolhof voetbalt bij Helmond Sport, Wesley Koolhof tennist. De Graafschap en FC Groningen houden voor hun komende competitiewedstrijd een minuut stilte voor de oud-international. De spelers van beide clubs dragen rouwbanden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.