Terug

Volg Vandaag Inside

Oud-international België snoeihard over Oranje: 'Van Gaal denkt dat we in Sinterklaas geloven'

Oud-international België snoeihard over Oranje: 'Van Gaal denkt dat we in Sinterklaas geloven'

30 nov 2022, 00:00

Marc Degryse, oud-international van België, acht het Nederlands elftal kansloos om wereldkampioen te kunnen worden. De voormalig PSV'er maakt in Het Laatste Nieuws gehakt van het spel van Oranje onder bondscoach Louis van Gaal.

"Nederland-Qatar: ik ben net niet in slaap gevallen, zeg", zegt de huisanalist van Het Laatste Nieuws. "Waar is de Nederlandse voetbalschool gebleven? Waar is de tijd van ‘Hup Holland Hup’ en de kreten als ‘aanvallen’? Wat ik nu zag, was puur resultaatvoetbal: het kan me niet bekoren noch overtuigen."

"Van Gaal denkt dat we allemaal nog in Sinterklaas geloven", vervolgt Degryse. "Hij probeert ons wijs te maken dat Nederland wereldkampioen kan worden – écht niet, hoor. Ze gaan door zonder glans, zonder één echt goeie wedstrijd en met het nodige geluk. Maar zodra ze een echt voetballand treffen, gaan ze eruit en is het ballonnetje van Louis doorprikt."

Tot slot vraagt Degryse zich af of Oranje sterker is dan de Verenigde Staten, de tegenstander van het Nederlands elftal in de achtste finales. "Nederland zal fysiek een tandje moeten bijsteken, want de VS zal hen opjagen. Hoelang ze het volhouden, is de vraag. En een mankementje is toch dat ze geen echte killer in de spits hebben. Toch ga ik, tegen beter weten in, supporteren voor de VS. Want het is tegenwoordig leuker kijken naar de VS dan naar Oranje."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.