Terug

Volg Vandaag Inside

'Oud-Heraclied Gosens staat voor Italiaanse droomtransfer'

'Oud-Heraclied Gosens staat voor Italiaanse droomtransfer'

9 juli 2020, 15:10

Robin Gosens speelde in de jeugd van Vitesse en belandde via FC Dordrecht en Heracles Almelo uiteindelijk in Noord-Italië bij Atalanta Bergamo. Toen de linkervleugelverdediger in 2017 in Italië arriveerde was Atalanta nog lang niet de topploeg die het nu is. De laatste twee jaar is de ploeg van Gian Piero Gasperini geweldig gaan presteren, maar ook de prestaties van Gosens blijven niet onopgemerkt. De Italiaanse krant Corriere Torino meldt dat er interesse is van Juventus in de aanvallende linksback.

De Duitser, die ook beschikt over de Nederlandse nationalitieit, maakt al twee seizoenen grote indruk in de Serie A. Bij Atalanta bestrijkt Gosens de gehele linkerflank, aanvallend en verdedigend draagt hij zijn steentje bij. Dat is ook terug te zien in zijn statistieken: in 28 Serie A-duels scoorde de Duitser negen keer en gaf hij zes assists. Om deze reden zou Juve hem graag willen toevoegen aan de selectie.

Ondanks dat Gosens ook de Nederlandse nationaliteit heeft, lijkt de kans klein dat we de speler van Atalanta ooit in het shirt van Oranje zien. Net voor de coronabreak werd Gosens opgenomen in de voorselectie van het Duitse elftal. Van een debuut is niet gekomen door de uitbraak van Covid-19, maar volgens Gazetto Dello Sport speelt Gosens graag voor Die Mannschaft.

Gosens was in het beslissinde CL-duel tegen Sjachtar Donetsk trefzeker. Check de samenvatting van dat enerverende duel hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.