Terug

Volg Vandaag Inside

Oud-Feyenoorder Kokcü haalt uit naar Schmidt: 'Nog nooit dat gevoel gegeven!'

16 mrt 2024, 12:30

Orkun Kokcü maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar Benfica, maar is absoluut niet te spreken over zijn huidige rol onder trainer Roger Schmidt. Dat laat de middenvelder weten in gesprek met De Telegraaf.

"Nee, dit is niet wat ik verwachtte", zegt Kokcü. "Er speelde op de transfermarkt heel veel afgelopen zomer, ik heb een bewuste keuze gemaakt voor Benfica met het idee dat dit de beste stap in mijn carrière was om me verder op alle vlakken te ontwikkelen. Dat is slechts ten dele gebeurd."

Kokcü was afgelopen zomer de recordaankoop in Portugal. De Rotterdammers ontvangen naar verluidt met bonussen ruim 35 miljoen euro. Desondanks kreeg de 23-jarige middenvelder geen officiële presentatie. "Ik heb vanaf het begin nooit het gevoel gehad dat ik belangrijk werd gemaakt", vervolgt Kokcü. "Ook niet door de trainer! Ik ben ook niet het type dat met zijn vuist op tafel slaat of eisen stelt, maar misschien ben ik juist vanwege de rol die ik van hem kreeg wel te bescheiden geweest…"

Schmidt, oud-trainer van PSV, maakte in de gesprekken met Kokcü duidelijk, dat de Turks international een vergelijkbare rol zou krijgen als in zijn tijd bij Feyenoord. "Ik word door Schmidt te veel gekoppeld aan allerlei taken", gaat Kokcü verder. "En dat is niet nodig als je echt mijn kwaliteiten wil benutten. Ik kom zelf wel met de oplossingen in het veld, ik denk vooruit, sta bekend om mijn ’progressieve’ passing. Zelfs dit seizoen onderstrepen al mijn statistieken dat. Ik kan nog zoveel meer betekenen voor Benfica, daar zit misschien een stuk van mijn frustratie."

Tot slot begrijpt Kokcü de frustratie over hem onder supporters van Benfica. "Ik ben nog niet de meest geliefde speler en dat kan ik aan een kant wel begrijpen. De verwachtingen zijn hoog en daar loop ik niet voor weg. Maar geef me dan wel de rol die bij me past", aldus de oud-speler van Feyenoord.

Benfica bereikte afgelopen donderdagavond de kwartfinales van de Europa League door Rangers FC uit te schakelen. Bekijk de samenvatting van het duel terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.