Terug

Volg Vandaag Inside

Hans Nijland over onderhandelingen met Ajax: 'De arrogantie droop er vanaf'

Hans Nijland over onderhandelingen met Ajax: 'De arrogantie droop er vanaf'

1 apr 2021, 21:04

Hans Nijland, oud-directeur van FC Groningen, vertelt in zijn nieuwe boek Boerenbluf over 'verschrikkelijke' onderhandelingen met Ajax rond de transfer van Luis Suárez.

'Dat was toen echt een verschrikkelijke club om mee te onderhandelen. De arrogantie droop er vanaf. Wij hielden onze poot stijf', vertelt Nijland in gesprek met het AD.

Suárez maakte in 2007 de overstap van FC Groningen naar Ajax voor ruim 7,50 miljoen euro. 'Hij kwam zelf naar mijn kantoor en sprong nog net niet op mijn bureau om te eisen dat ik mee moest werken. Dat waardeerde ik heel erg: hij kwam om te knokken voor zijn eigen belang.'

Nijland vertelt ook dat het erg lastig was om Suárez naar Nederland te halen. 'Onze vastberadenheid om hem naar Groningen te halen, daar ben ik trots op. Die onderhandelingen waren zeker geen pretje. In dat soort deals, met het bijkomende Zuid-Amerikaanse temperament van zijn zaakwaarnemer, moet je zeker tegen een stootje kunnen', aldus Nijland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.