Terug

Volg Vandaag Inside

Oud-coach Ferguson pakt treble in paardenraces in Aintree

Oud-coach Ferguson pakt treble in paardenraces in Aintree

8 apr 2021, 22:04

Oud-voetbalcoach Alex Ferguson heeft donderdag op de befaamde renbaan in Aintree een zogenoemde treble veroverd. De 79-jarige Schot, die met Manchester United grote triomfen vierde, zag op de openingsdag van het Grand National Festival drie paarden waarvan hij mede-eigenaar is als eerste over de finish komen. "Dit is de beste dag in mijn twintig jaar dat ik in de paardensport actief ben", sprak hij glunderend.

Ferguson erkende dat hij als mede-eigenaar van een aantal renpaarden tijdens de races een bepaald soort spanning voelt. "Maar het is anders dan in mijn periode als voetbalcoach. Als trainer had ik de controle over wat er op het veld zou gaan gebeuren. Maar op de renbaan heb ik dat niet. Daar zijn het de trainers van de paarden die het voor het zeggen hebben. Als eigenaar kun je alleen maar hopen dat het goed gaat. Maar op zo'n geweldige dag als vandaag voel ik dezelfde euforie als destijds na het winnen van titels met Manchester United."

Ferguson nam in 2013 afscheid als coach van Manchester United. Daarna trad hij toe tot de directie van de Engelse grootmacht. Hij fungeerde 27 jaar als coach van ManUnited, waarmee hij onder meer dertien landstitels veroverde en twee keer de Champions League won.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.