Terug

Volg Vandaag Inside

Oud-baas Barcelona vrijgesproken van witwassen

Oud-baas Barcelona vrijgesproken van witwassen

24 apr 2019, 16:16

Oud-preses Sandro Rosell van Barcelona is vrijgesproken van een aanklacht dat hij geld heeft witgewassen en een criminele organisatie heeft opgezet. Een gerechtshof in Madrid meent dat er geen bewijs is voor de beschuldigingen. Rosell zat twintig maanden vast en werd in februari voorwaardelijk vrijgelaten.

Justitie beschuldigde Rosell ervan als marketeer onder meer 15 miljoen euro aan illegale provisie voor de tv-rechten van het Braziliaanse elftal te hebben witgewassen en in eigen zak te hebben gestoken. Daarnaast zou hij op illegale wijze 5 miljoen euro hebben opgestreken voor een sponsordeal tussen de 'Seleção' en een Amerikaanse sportartikelenfabrikant.

Met Rosell stonden ook zijn echtgenote en vier anderen terecht. Ook zij zijn vrijgesproken. Rosell, president van Barcelona tussen 2010 en 2014, heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.