Terug

Volg Vandaag Inside

Oud-Ajacied Van Damme eist achterstallig salaris van Lokeren

Oud-Ajacied Van Damme eist achterstallig salaris van Lokeren

18 aug 2020, 14:00

Oud-Ajacied Jelle Van Damme wil via de rechtbank alsnog zijn achterstallig salaris en tekengeld krijgen van Louis de Vries, voormalig voorzitter van Sporting Lokeren.

Van Damme ondertekende begin juli 2019 een contract bij Sporting Lokeren. Het werd echter geen succesverhaal voor de Lokeraar, die ging spelen voor de club waar het voor hem allemaal begon. Op sportief vlak liep het niet en op financieel vlak was het helemaal een ramp. De club werd dit jaar zelfs failliet verklaard.

'Het betreft hier geen dagvaarding maar het indienen van een strafklacht. Dat wil zeggen dat een onderzoeksrechter zal worden aangesteld om te onderzoeken of De Vries zich al dan niet bezondigd heeft aan een strafrechtelijk misdrijf. Ons interesseert het niet of hij een frauduleus faillissement in de hand gewerkt heeft. Wij willen weten of hij geen misdrijf, in dit geval oplichting, begaan heeft wanneer hij Van Damme overtuigde een contract te ondertekenen. Aan heel deze zaak is een lange studie voorafgegaan, enkele weken intensief brainstormen, hoe we het konden aanpakken. De bal ligt nu bij het kamp van de onderzoeksrechter om alles terdege uit de spitten', zegt de advocaat van Jelle van Damme.

Sporting Lokeren sloot de competitie af als laatste. De spelers waren al een tijdlang in staking omdat ze hun lonen niet meer hadden gekregen. De Vries zei overtuigd te zijn dat nieuwe geldschieters zouden worden gevonden, maar op maandag 20 april werd de club failliet verklaard. Ondertussen is met een nieuw bestuur een samenwerking aangegaan met KSV Temse. De nieuwe amateurclub heet SC Lokeren-Temse, speelt in het Daknamstadion en heeft nog steeds de clubkleuren wit-zwart-geel van Sporting Lokeren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.