Terug

Volg Vandaag Inside

‘Oud-Ajacied Tarik O. veroordeeld voor seksueel misbruik eigen dochter’

‘Oud-Ajacied Tarik O. veroordeeld voor seksueel misbruik eigen dochter’

21 nov 2023, 19:02

Oud-profvoetballer Tarik O, die in het verleden onder andere uitkwam voor Ajax en Sevilla, is in Spanje veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf wegens seksueel misbruik van zijn dochter. Dat blijkt uit een recent vonnis van de rechtbank in het Spaanse Marbella, zo meldt De Telegraaf.

De ochtendkrant schrijft dat Tarik O. - volgens de rechters in Spanje - in 2011 bij zijn dochtertje in bed kroop, en haar toen op intieme plekken heeft betast en aangerand. O. heeft ook een contactverbod gekregen en mag niet meer in de directe omgeving van zijn dochter komen.

Na het uitzitten van zijn straf staat de oud-Ajacied nog vier jaar en twee maanden onder toezicht van de Spaanse autoriteiten. Daarna mag hij tien jaar niet meer in Spanje komen. Tarik O. kwam al eerder met de Spaanse justitie in aanraking: hij zat een maand vast in Madrid op verdenking van oplichting.

De straf voor misbruik van zijn dochter is onherroepelijk en dus niet meer vatbaar voor een hoger beroep, schrijft De Telegraaf. De in Amsterdam geboren Tarik O. kwam 24 keer in actie voor Ajax en vertrok in 1995 als Champions League-winnaar naar Sevilla. Later voetbalde hij nog in Japan bij Nagoya Grampus en bij ADO Den Haag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.