Terug

Volg Vandaag Inside

Oud-Ajacied Neres en Shakhtar-ploeggenoten vragen Braziliaanse overheid om evacuatie uit Kiev

Oud-Ajacied Neres en Shakhtar-ploeggenoten vragen Braziliaanse overheid om evacuatie uit Kiev

24 feb 2022, 11:12

In de nacht van woensdag op donderdag verklaarde Rusland-president Vladimir Poetin officieel de oorlog tegen buurland Oekraïne. Bij de oostgrens zijn grote hoeveelheden Russische militairen binnengetrokken, maar ook in andere delen van het land worden aanvallen uitgevoerd, waaronder in Kiev. David Neres en zijn Braziliaanse ploeggenoten hebben de overheid van hun moederland daarom donderdagochtend opgeroepen om hen te evacueren.

Dat doet de groep voetballers middels een video op sociale media, waarin zij de Braziliaanse regering vragen om noodhulp. De Zuid-Amerikaanse enclave zit vast in Kiev vanwege het stilgelegde vliegverkeer in het land. Naast de oud-Ajacied zijn ook teamgenoten Dodô, Vitão, Marlon Santos, Ismaily, Maycon, Marcos António, Alan Patrick, Dentinho, Tetê, Pedrinho, Fernando en Vitinho in de video te zien.

Neres speelt sinds dit seizoen voor Shakhtar Donetsk, uitkomend in de Oekraïense competitie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.