Terug

Volg Vandaag Inside

Orlando City door in play-offs MLS na bizarre penaltyreeks

Orlando City door in play-offs MLS na bizarre penaltyreeks

22 nov 2020, 14:23

De Amerikaanse voetbalclub Orlando City SC heeft de tweede ronde bereikt van de play-offs in de MLS, maar daar ging wel een bizarre penaltyreeks aan vooraf. Twee keer juichten de spelers van Orlando City te vroeg. Drie keer bleek weer eens scheepsrecht.

Orlando City kwam in het duel met New York City FC al in de 5e minuut op voorsprong via een strafschop van aanvoerder Nani. Maxime Chanot trok de stand al snel weer gelijk (1-1). Daarna werd niet meer gescoord, ook niet in de verlenging. Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen.

New York City begon de penaltyreeks met een misser en toen doelman Pedro Gallese van Orlando City de vijfde strafschop van de club uit New York stopte, leek de wedstrijd beslist. Orlando City vierde de overwinning, maar scheidsrechter Allen Chapman had gezien dat Gallese te vroeg van zijn lijn was gekomen. Hij bestrafte de Peruaan met een gele kaart en aangezien het diens tweede van de wedstrijd was, moest Gallese van het veld.

Wissel

Orlando City stuurde reservekeeper Brian Rowe het veld in. Rowe stond al onder de lat toen Chapman te horen kreeg dat Orlando City al vijf keer had gewisseld. Verdediger Rodrigo Schlegel trok daarom maar de keepershandschoenen aan. Hij kon de vijfde strafschop van New York City, die mocht worden overgenomen, niet stoppen.

Schlegel hield daarna in de sudden-death wel de penalty van Gudmundur Thórarinsson tegen. De spelers van Orlando City vierden feest en dachten dat de winst binnen was, tot de scheidsrechter er achter kwam dat het pas 5-5 stond. Benji Michel besliste de bizarre penaltyreeks door in de gelijkmakende beurt raak te schieten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.