Terug

Volg Vandaag Inside

Organisatie overweegt Lewandowski tóch te belonen met Ballon d'Or

Organisatie overweegt Lewandowski tóch te belonen met Ballon d'Or

1 dec 2021, 09:05

Lionel Messi ging afgelopen maandag voor de zevende keer aan de haal met de Ballon d'Or voor 2021. Robert Lewandowski eindigde als 'best of the rest' op een tweede plek, maar mag wellicht toch nog juichen. De organisatie van de prestigieuze prijs, France Football, wil de prijs voor 2020 wellicht toch nog schenken aan de Pool.

Het jaar 2020 werd gedomineerd door corona, waardoor competities lange tijd hebben stilgelegen. Om deze reden besloot de organisatie van de Ballon d'Or geen winnaar voor dat jaar te benoemen. Echter beleefde Lewandowski, in de periode dat er wel gevoetbald mocht worden, een wereldseizoen. Tegenover nieuwssite Watson zegt hoofdredacteur Pascal Ferré niet uit te sluiten dat de Bayern-spits alsnog wordt gekroond tot winnaar voor dat jaar.

'We kunnen erover nadenken', begint Ferré. 'We moeten tegelijkertijd wel de historie van de Gouden Bal respecteren, een prijs die is gebaseerd op het aantal stemmen die spelers krijgen. Maar zoiets hoeft niet van vandaag op morgen te worden besloten. We kunnen trouwens nooit met zekerheid zeggen of Lewandowski de Gouden Bal vorig jaar gewonnen zou hebben, er was nu eenmaal geen stemming. Maar eerlijk gezegd zou hij wel een grote kans hebben gemaakt.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.