Terug

Volg Vandaag Inside

Orde van Advocaten verdenkt advocaat Roethof van lekken informatie

Orde van Advocaten verdenkt advocaat Roethof van lekken informatie

13 feb 2024, 11:56

Volgens de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten, de toezichthouder op de advocatuur, heeft advocaat Gerald Roethof de regels voor advocaten ernstig geschonden. Roethof zou volgens de deken informatie uit een strafdossier hebben gelekt, terwijl hem en zijn cliënt beperkingen waren opgelegd. Roethof ontkent de beschuldiging, meldt het AD.

Maandag behandelde de Raad van Discipline dit 'dekenbezwaar' tijdens een zitting in het gebouw van de Amsterdamse rechtbank. Het onderzoek naar Roethof begon nadat het Openbaar Ministerie een signaal over Roethof afgaf bij de Orde van Advocaten. "Dat was een serieus en zorgwekkend signaal", aldus Jacqueline Schaap, de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten. Zij lichtte toe dat de verdenkingen zijn gerezen uit berichten die zijn verstuurd met de versleutelde berichtendienst Encrochat.

De zaak draait om een cliënt van Roethof die in de zomer van 2020 is aangehouden. Daarop volgt een huiszoeking, waarbij een groot geldbedrag in contanten is gevonden. De cliënt van Roethof krijgt beperkingen opgelegd, wat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. Dat geldt ook voor Roethof. Toch is informatie uit het lopende onderzoek naar buiten gekomen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.