Terug

Volg Vandaag Inside

Oranjevrouwen oefenen achter gesloten deuren tegen jongens 'uit vrees voor reputatieschade'

Oranjevrouwen oefenen achter gesloten deuren tegen jongens 'uit vrees voor reputatieschade'

22 juni 2023, 17:50

De Oranje Leeuwinnen oefenen aanstaande zondag achter gesloten deuren tegen de jongens van O18-1 van De Volewijckers uit Amsterdam. Bondscoach Andries Jonker wilde het duel openbaar maken voor journalisten, maar de KNVB bracht hem op andere gedachten, uit angst voor reputatieschade bij een nederlaag, meldt NU.nl.

De verwachting is dat Oranje verliest van de jongens, en dat zal de status van het Nederlands vrouwenteam geen goed doen, is de overtuiging in Zeist. Het besluit komt niet van Jonker, die journalisten wel wilde toelaten: "Maar dat leidde tot discussie bij de KNVB. Tot mijn verbazing waren de meningen unaniem: niet doen in het openbaar. Ja, ik ben de baas, maar het is soms verstandig om naar andere mensen te luisteren."

Jonker calculeert een nederlaag tegen de jongens van De Volewijckers in, maar vindt dat geen probleem: "Een redelijke O18 wint van een vrouwenteam, ook van de aanstaande wereldkampioen. Of dat nou Spanje of Nederland is. Dat is het fysieke verschil. Geen probleem. Ik vind de uitslag niet zo interessant. Ik wil de doelstelling halen: verdedigen en hard werken."

Voor de Leeuwinnen is het geen thema om tegen jongens te spelen: "Ik denk dat het goed is om uitgedaagd te worden, ik vind het alleen maar goed", aldus Lieke Martens. Shanice van de Sanden zegt: "Ik ga kijken of ik er een paar uit kan lopen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.