Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje zonder Van de Donk naar Zuid-Afrika

Oranje zonder Van de Donk naar Zuid-Afrika

13 jan 2019, 19:24

ZEIST (ANP) - De Nederlandse voetbalsters gaan zonder Daniëlle van de Donk naar Zuid-Afrika voor een trainingskamp van een week. De 27-jarige middenvelder heeft op de training bij haar Engelse club Arsenal een bovenbeenblessure opgelopen en moest zich afmelden. Bondscoach Sarina Wiegman riep Cheyenne van den Goorbergh van FC Twente op als vervangster van Van de Donk, doorgaans een vaste waarde in Oranje.

Van den Goorbergh (21) debuteerde vorig jaar op het toernooi om de Algarve Cup in de nationale ploeg. Ze was toen tegen Denemarken direct trefzeker.

Wiegman vliegt maandag met 25 speelsters naar Zuid-Afrika, waar de Europees kampioen de voorbereiding op het WK van komende zomer start. De 'Leeuwinnen' spelen zaterdag in Kaapstad een oefeninterland tegen Zuid-Afrika, dat debuteert op de mondiale eindronde in Frankrijk. De verdedigsters Stefanie van der Gragt (FC Barcelona) en Liza van der Most (Ajax) blijven net als Van de Donk vanwege blessures thuis.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.