Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje zonder Groenen tegen Zwitserland

Oranje zonder Groenen tegen Zwitserland

12 nov 2018, 15:32

SCHAFFHAUSEN (ANP) - De Nederlandse voetbalsters moeten het dinsdag in de beslissende return tegen Zwitserland om een WK-ticket doen zonder Jackie Groenen. De 23-jarige middenveldster van de Duitse club 1. FFC Frankfurt heeft te veel last van een enkelblessure om aan te treden op het kunstgras in Schaffhausen, liet een woordvoerster van de KNVB weten. Groenen viel vrijdag geblesseerd uit tijdens het eerste duel in Utrecht, dat Oranje met 3-0 won.

De dynamische middenveldster is een vaste waarde in het elftal van bondscoach Sarina Wiegman. Groenen kreeg in De Galgenwaard een trap op haar rechterenkel en moest aangeslagen van het veld. Ze werd afgelost door Jill Roord, die vermoedelijk dinsdag mag starten.

Groenen vloog zondagavond wel met de selectie mee naar Zwitserland. Ze blijft ook bij de groep, maar bekijkt de wedstrijd dinsdag vanaf de kant. Wiegman roept geen vervangster op voor Groenen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.