Oranje wint met ruime cijfers van Gibraltar

11 okt 2021, 22:40

Het Nederlands elftal is weer een stap dichter bij deelname aan het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar gekomen. In De Kuip won de ploeg van bondscoach Louis van Gaal met 6-0 van Gibraltar.

Bij rust leidde Oranje met 3-0 door treffers van Virgil van Dijk en twee van Memphis Depay. Eén van die doelpunten maakte Depay uit een strafschop. De aanvaller van FC Barcelona miste voor rust ook een penalty.

Denzel Dumfries en invallers Arnaut Danjuma Groeneveld en Donyell Malen scoorden in de tweede helft.

Nederland heeft met nog twee duels te gaan een voorsprong van 2 punten op Noorwegen. In november zijn de laatste twee WK-kwalificatieduels, met Montenegro (uit) en Noorwegen (thuis).