Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje wil tegen Gibraltar aan doelsaldo werken

Oranje wil tegen Gibraltar aan doelsaldo werken

30 mrt 2021, 10:19

Het Nederlands elftal wil de uitwedstrijd tegen Gibraltar in de WK-kwalificatie benutten om aan het doelsaldo te werken. Bondscoach Frank de Boer eist minimaal vijf doelpunten van zijn ploeg. 'Maar het liefst natuurlijk meer', zei hij.

Het doelsaldo geeft de doorslag als twee ploegen na tien kwalificatieduels gelijk eindigen. Nederland heeft na twee duels niet alleen 3 punten minder dan Turkije en Montenegro. Oranje heeft ook een slechter doelsaldo dan de twee voorlopige koplopers van poule G.

Gibraltar is sinds 2013 lid van de UEFA en sloot drie jaar later aan bij de FIFA. De landenploeg van het Britse overzeese gebiedsdeel heeft alle 30 eerdere duels in de WK- en EK-kwalificatie verloren, met de veelzeggende doelcijfers van 9-141.

Gibraltar sloot twee van de laatste 20 interlands winnend af. De duels in de Nations League tegen San Marino (1-0) en Liechtenstein (1-0) leverden een zege op. Gibraltar leed vier jaar geleden tegen België de grootste nederlaag ooit (9-0). De Belgen speelden tijdens dat duel ruim een helft met tien man.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.