Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje wil grote stap zetten naar groepswinst Nations League

Oranje wil grote stap zetten naar groepswinst Nations League

22 sep 2022, 16:00

Het Nederlands elftal hoopt donderdag een grote stap te zetten op weg naar groepswinst in de Nations League. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal speelt om 20.45 uur in Warschau tegen Polen, dat op de derde plek staat.

In juni eindigde de thuiswedstrijd van Oranje tegen Polen onbeslist (2-2). Nederland is met 10 punten koploper, gevolgd door België met 7 punten. België is zondag in de Johan Cruijff ArenA de laatste opponent. Met een zege op Polen heeft het Nederlands elftal groepswinst voor het grijpen. Het onderling resultaat gaat namelijk voor het doelsaldo. Oranje versloeg de Belgen in Brussel met 4-1.

De wedstrijden tegen Polen en België zijn de laatste twee voorbereidingswedstrijden voor het WK in Qatar, dat voor Nederland op 21 november begint met een groepsduel met Senegal. Oranje start de voorbereiding op de mondiale titelstrijd een week eerder en heeft in die korte voorbereidingsperiode alleen trainingen op het programma staan. Ecuador en Qatar zijn de andere opponenten in de groepsfase.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.