Terug

Volg Vandaag Inside

'Oranje was even waardeloos als de kipkerrie die vijf spelers slecht was bekomen'

'Oranje was even waardeloos als de kipkerrie die vijf spelers slecht was bekomen'

27 mrt 2023, 15:22

Jan Boskamp heeft met verbazing gekeken naar de royale zege van Frankrijk op het Nederlands elftal (4-0). De ploeg van bondscoach Ronald Koeman maakte weinig indruk op de analist, zo vertelt hij in gesprek met Het Belang van Limburg.

“Sjonge jonge, wat waren ze slecht. Even waardeloos als de kipkerrie die vijf spelers slecht was bekomen”, doelt Jan op de mogelijke voedselinfectie bij het Nederlands elftal waardoor Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman en Bart Verbruggen het trainingskamp moesten verlaten. “Dat spul zat duidelijk ook bij de rest nog in hun systeem. Maar ze moeten geen excuses zoeken, want die zijn er niet.”

Jan zag dat het Nederlands elftal er tegen Frankrijk niet aan te pas kwam. “Op elke positie en in elk aspect van het spel werden ze weggeblazen. Ik zag geen enkele speler die een aanvaardbaar niveau haalde. Ze mogen nog van geluk spreken dat de Fransen niet hebben doorgeduwd, want dan had het nog véél pijnlijker kunnen worden. Het was werkelijk niet om aan te gluren.”

Na het verloren uitduel met Frankrijk, neemt de ploeg van Koeman het maandag in de EK-kwalificatie op tegen Gibraltar. Volgens de bondscoach kan Oranje alleen met veel doelpunten iets rechtzetten na de afgang van vrijdag in Frankrijk. Nederland won twee jaar geleden met 7-0 en 6-0 van Gibraltar, dat zes jaar geleden tegen België de grootste nederlaag tot nu toe leed (9-0).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.