Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje verloor één keer van Noord-Ieren

Oranje verloor één keer van Noord-Ieren

8 okt 2019, 09:24

Het Nederlands voetbalelftal staat donderdag voor de zevende keer tegenover Noord-Ierland. Beide landen treffen elkaar in De Kuip in de EK-kwalificatie. 16 november nemen de landen het in Noord-Ierland weer tegen elkaar op.

De laatste keer dat Nederland en Noord-Ierland tegen elkaar voetbalden was in juni 2012, in aanloop naar het Europees kampioenschap. Onder leiding van de toenmalige bondscoach Bert van Marwijk won Oranje met 6-0. Robin van Persie en Ibrahim Afellay scoorden allebei twee keer.

De overige vijf ontmoetingen waren in de jaren 60 en 70. Noord-Ierland won één keer, in maart 1965 in de WK-kwalificatie (2-1). Van de overige vier duels won Nederland er twee en eindigden er twee onbeslist.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.