Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje stunt tegen wereldkampioen Frankrijk

Oranje stunt tegen wereldkampioen Frankrijk

16 nov 2018, 23:44

ROTTERDAM (ANP) - Het Nederlands elftal heeft wereldkampioen Frankrijk verslagen (2-0). Georginio Wijnaldum opende in de 44e minuut de score in De Kuip. Memphis Depay benutte in blessuretijd met een stiftbal een strafschop, nadat Frenkie de Jong was neergelegd.

Oranje is door de stunt zeker van de status van groepshoofd bij de loting voor het kwalificatietoernooi van het EK van 2020. De ploeg van Ronald Koeman handhaaft zich ook in de hoogste divisie van de volgende editie van de Nations League. Als Nederland maandag minimaal gelijk speelt tegen het gedegradeerde Duitsland, dan strijdt het volgend jaar zomer met drie andere ploegen om de eindzege in de Nations League.

De overwinning van Oranje was dik verdiend. De wereldkampioen kreeg nauwelijks kansen en mocht niet mopperen dat het verschil beperkt bleef tot twee tegentreffers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.