Terug

Volg Vandaag Inside

 Oranje stijgt op wereldranglijst

Oranje stijgt op wereldranglijst

17 sep 2020, 12:28

Het Nederlands elftal heeft op de wereldranglijst één plek winst geboekt. Oranje steeg na de eerste twee wedstrijden in de Nations League naar de dertiende plaats. Onder leiding van interim-bondscoach Dwight Lodeweges won de nationale voetbalploeg met 1-0 van Polen, het duel met Italië ging met dezelfde cijfers verloren.

Oranje stond geruime tijd op de veertiende plaats van de mondiale ranking, die is gebaseerd op de resultaten van de nationale ploegen en de sterkte van de tegenstanders. Het internationale voetbal lag bijna een half jaar stil vanwege de coronacrisis. Begin deze maand ging in Europa de tweede editie van de Nations League van start.

Aan de top 4 van de wereldranglijst (België, Frankrijk, Brazilië en Engeland) veranderde niets. Europees kampioen Portugal klom van de zevende naar de vijfde plaats door overwinningen op Kroatië en Zweden. De Kroaten zakten van zes naar acht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.