Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje stijgt op wereldranglijst

Oranje stijgt op wereldranglijst

14 juni 2019, 12:28

Het Nederlands voetbalelftal is op de wereldranglijst twee plaatsen gestegen. Op de vrijdag gepubliceerde ranking neemt Oranje samen met Italië de veertiende plaats in. Nederland, dat zondag de finale van de Nations League van Portugal verloor (1-0), was in april nog de mondiale nummer zestien. Portugal boekte twee plekken winst en is nu vijfde.

België blijft de wereldranglijst aanvoeren, voor Frankrijk, Brazilië en Engeland. De top vier is daarmee ongewijzigd.

Duitsland, in september de eerstkomende tegenstander van Oranje in de EK-kwalificatie, staat elfde. De overige landen in de poule van Oranje nemen de 28e plaats (Noord-Ierland), de 82e plaats (Wit-Rusland) en de 99e plaats (Estland) in.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.